Kasdienio pusryčių, vakarienės stalo serviravimas beveik nesiskiria, valgomi įvairūs patiekalai ir stalo serviruotė nesudėtinga, priklauso nuo valgomų patiekalų.
Pavyzdžiui:
Tik sriubai ar košei serviruotas stalas: lėkštė sriubai ar košei ir lėkštės dešinėje padėtas šaukštas.
Kai valgoma daugiau patiekalų kiekvienam dedama lėkštė antram patiekalui, ant jos lėkštė sriubai arba sultinio indeliai/puodeliai (pertrintoms, saldžioms, nacionalinėms sriuboms, sultiniams).
Jei sultinio puodelis su viena ąsele, tai ji pasukama į kairę pusę, kad valgant dešine ranka, kaire būtų patogu prilaikyti puodelį.
Sriuba patiekiama atskirai kiekvienam arba bendrame inde iš kurio šeimininkė ar kitas asmuo įpila kiekvienam.
Kairėje lėkštės dedama lėkštutė duonai ar sriubos/sultinio priedams: skrebučiams, bulvėms, bandelėms ir pan.
Išsamiau apie indų išdėstymą pasirinktiems patiekalams skyriuje STALO SERVIRAVIMO PRINCIPAI.