Kiaušinienė, omletas, kiaušinis
Kiaušinienei naudojama užkandinė lėkštutė ir mažieji įrankiai – peilis ir šakutė.
Kiaušinienei su mėsos priedais peilis dedamas iš dešinės, ašmenimis į lėkštę, o šakutė – iš kairės, atversta.
Omletui ar kiaušinienei be jokių priedų peilio galima ir nedėti. Šakutė tokiu atveju dedama lėkštės dešinėje.
Minkštai virtas kiaušinis patiekiamas specialioje taurelėje-dėkliuke, kuri statoma ant užkandžių lėkštės. Šaukštelis dedamas ant užkandžių lėkštės horizontaliai, už indelio kiaušiniui.
Kiaušinio lukštas pramušamas šaukšteliu ir nulupamas. Viršus nupjaunamas peiliu ar specialiu įrankiu. Nuėmus viršutinę dalį, valgoma šaukšteliu.
Kietai virtas kiaušinis valgomas supjaustytas.