Valgyti pradedama įrankiais, kurie padėti toliausiai nuo lėkštės.
Šakutė imama kaire, o peilis-dešine ranka. Kairiarankiai valgo kaip jiems patogiau, bet serviruojama visiems vienodai.
Jei valgoma tik šakute (serviruojant padedamas ir peilis), ji laikoma dešinėje rankoje.
Peilis skirtas pjaustyti ir jo nekeliame prie burnos valgydami.
Sriubos šaukštas prie burnos keliams šonu ir nėra plačiai apžiojamas.
Trumpam sustoję valgyti įrankius paliekame lėkštėje sudėję apversta V forma.
Baigus valgyti įrankiai sudedami lygiagrečiai, kotelius pasukus į dešinę. Nededame ant stalo atremdami juos į kraštą. Šakutė dedama danteliais į viršų.
Išsimaišius kavą arbatą, šaukštelis vėl dedamas į jam įprastą vietą, už puodelio ant polėkštės.
Suvalgius desertą, salotas, įrankiai paliekami indelyje.
Naudojimasis įrankiais