Didelės virtuvės dažniausiai rengiamos VIEŠOJO MAITINIMO ĮSTAIGOSE: valgyklose, kavinėse, restoranuose ir kt. Plotas apskaičiuojamas pagal numatomą lankytojų skaičių. Vienam lankytojui aptarnauti skiriama ne mažiau nei 1m. x 1m..
MAITINIMO ĮMONĖS VIRTUVĖS ĮRENGIMAS
Labai svarbu kad maitinimo įstaigos patalpos, virtuvės, sandėliavimo ir pagalbines patalpos nebūtų per mažos. Virtuvė turi būti lengvai pasiekiama, darbo zonos ir įrengimai išdėlioti atsižvelgiant į tai, kokie darbai bus atliekami. Teisingas įrangos parinkimas ir išdėstymas, patogi ir saugi darbo vieta padidina virtuvės personalo darbo efektyvumą, dirbant padeda išvengti nereikalingų judesių. Virtuvėje negali kirstis paruoštų patiekalų ar termiškai apdorotų žaliavų keliai su neapdorotų žaliavų ar nešvarių indų keliais. Šalia langų nerekomenduojama statyti šiluminių ar šaldymo įrengimų.