Mažoji Lietuva stebina smėlynų, miškų ir vandenų derme. Unikalus patiekalas šiame regione – kuršiškai rūkytas ungurys. Įdomūs yra senoviniai žuvies kepimo būdai, kai kiekvienos žuvies rūšiai kepti yra naudojama atitinkamos rūšies medžio lenta – kas tinka lydekai, netinka menkei ir t.t. Ruošdami valgį, šio krašto žmonės gausiai naudojo česnaką, krapus, svogūnus. Valgant žuvį, reikia išimti ašakas, o ilgas valgymo laikas užtikrina sotumą ir pasigardžiavimą. Išskirtinė yra Klaipėdos krašto kulinarija. Šis kraštas nuo seno garsėja savo restoranais su vasaros ir žiemos sodais, garsiaisiais promenadų takais su kavinėmis. Net ir šiais laikais ne tik Lietuvoje ar Klaipėdoje, bet ir visame pasaulyje yra puikiai žinomi garsieji Memelio strimelių tefteliai pomidorų padaže.
Mažoji Lietuva